Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Ο φθόνος των ΕλλήνωνΟι Έλληνες είμαστε ένας παράξενος λαός. Έχουμε την τάση να υμνούμε ψεύτικους ήρωες την ίδια ώρα που τους πραγματικούς μας ήρωες τους στέλνουμε στη φυλακή ή στην εξορία.
Η ιστορία αρχίζει ήδη από τα αρχαία χρόνια.
Ο στρατηγός Μιλτιάδης πέθανε στη φυλακή από γάγγραινα ενώ μετά θάνατον ο γιός του Κίμωνας πλήρωσε το ποσό που απαιτείτο για να αποφυλακιστεί ο πατέρας του.
Ο Σωκράτης υποχρεώθηκε να πιεί το κώνιο αρνούμενος να μην υπακούσει στο νόμο της πόλης του που τον αδικούσε!!!
Ο Αριστοτέλης εκδιώχθηκε από την Αθήνα.
Ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε δυο φορές με τη δεύτερη φορά να έρχεται αντιμέτωπος ακόμα και με τη θανατική ποινή.
Ο Αριστείδης ο Δίκαιος έγραψε ο ίδιος το δικό του όνομα στο όστρακο ενός χωρικού που του ζήτησε να γράψει το όνομα του Αριστείδη χωρίς να γνωρίζει πως τον είχε μπροστά του. Χωρίς να του αποκαλύψει το όνομά του ο Αριστείδης ρώτησε το χωρικό τι του έχει κάνει αυτός ο Αριστείδης και θέλει να τον εξοστρακίσει. Ο χωρικός απάντησε «Τίποτα. Με ενοχλεί που ακούω συνεχώς γι’αυτόν», φανερώνοντας την αιτία για την οποία φερόμαστε έτσι στους ήρωες και τους σπουδαίους ανθρώπους: τον φθόνο…
Ναι ο φθόνος για τη δόξα των άλλων. Είμαστε λαός που όχι απλά ζηλεύει αλλά θέλει το κακό όσων διακρίνονται. Ο ίδιος ο Θεμιστοκλής έλεγε «Το τρόπαιο του Μιλτιάδη δε με αφήνει να κοιμηθώ!!!!»
Αλλά ακόμα και αυτός που βύθισε στη Σαλαμίνα τον Περσικό στόλο πέθανε εξόριστος στην αυλή του Μέγα Βασιλέα των Περσών!!!!
Ο Ιωάννης Καποδίστριας προσπάθησε να μας κάνει κράτος το 1830, έδωσε την περιουσία του ως το πρώτο κεφάλαιο του ελληνικού δημοσίου και τελικά δολοφονήθηκε…
Ο φθόνος και η αχαριστία των Ελλήνων οδήγησαν το μέγα ιστορικό Θουκυδίδη να πει πως η ανθρώπινη φύση μισεί ό,τι υπερέχει… Είναι αλήθεια.
Και είναι το μεγάλο μας ελάττωμα. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Αν οι Έλληνες φέρονταν δίκαια σε όσους ξεχώριζαν θα είμασταν ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο κράτος παρά τις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει κατά καιρούς.Με τα μυαλά όμως που έχουμε.Δύσκολο….

Δεν υπάρχουν σχόλια: