Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

C' est la vie

Τι κακό και αυτό σήμερα! Από το πρωί που ξυπνάς μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθείς ακούς συνεχώς προβλήματα. Ξεκινάς πρωί πρωί να πας στη δουλειά με το μάτι ακόμα κλειστό και εκεί που λες ξημέρωσε μια ωραία μέρα συναντάς την κίνηση του αιώνα. Λες και όλα τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν την ίδια ώρα με σένα. Ανοίγεις λοιπόν το ραδιόφωνο να σου φτιάξει τη μέρα μέχρι να φτάσεις στη δουλειά σου και ακούς συνεχώς για φόρους, για προβλήματα, για μειώσεις μισθών και άλλα τέτοια συναφή και φτάνεις στο σημείο να λες ότι είναι καλύτερο να ακούς τα κορναρίσματα και να χαζεύεις τις «ευγενικές» χειρονομίες των οδηγών. Και αφού φτάσεις στη δουλειά με την κλασική καθυστέρηση, έχεις και το αφεντικό να σε κατσαδιάζει χωρίς σταματημό. Αλλά λες δεν πειράζει αφού έχω τη δουλειά μου ακόμα, χαλάλι!
Τελειώνεις από τη δουλειά και λες να πας να χαζέψεις στα μαγαζιά για να ξεφύγει λίγο το μυαλό από τα προβλήματα καθώς το «shopping therapy» - όπως το λένε – είναι θεραπευτικό, όταν όμως βλέπεις τις τιμές στις βιτρίνες συνειδητοποιείς ότι δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα αφού δεν έχεις χρήματα για αγορές. Αλλά και τότε λες δεν πειράζει έχω ήδη πολλά πράγματα, μην είμαι άπληστος!
Αποφασίζεις λοιπόν να πας μια βόλτα με τους φίλους σου για να γελάσει λιγάκι το χειλάκι σου. Δυστυχώς όμως το θέμα που συζητάτε συνεχώς είναι η μείωση των μισθών, οι περικοπές, η ανεργία, η έλλειψη σχέσης κ.ο.κ. Αλλά λες δεν πειράζει, αρκεί που έχω τουλάχιστον φίλους!
Γυρίζεις το βράδυ σπίτι κουρασμένος και πριν πέσεις για ύπνο λες να δεις για λίγο τηλεόραση, έτσι μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Τραγικό λάθος! Με αυτά που ακούς ξαγρυπνάς χειρότερα.
Η μόνη λοιπόν λύση για να μην πέσουμε σε μελαγχολία και να μην χάσουμε το μυαλό μας με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι να βάλουμε στη ζωή μας το χιούμορ, να παίρνουμε τη ζωή πιο χαλαρά, να μην νευριάζουμε όταν συναντάμε κίνηση στο δρόμο ούτε να στεναχωριόμαστε που δεν μπορούμε να ψωνίσουμε, αλλά να χαιρόμαστε που έχουμε την υγεία μας, τους αγαπημένους ανθρώπους κοντά μας και να εκτιμάμε ό,τι έχουμε έμψυχο ή άψυχο! Εξάλλου πώς να το κάνουμε; "C'est la vie"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: