Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κάνε μου λιγάκι...like!

Μία λέξη που έχει στοιχειώσει την καθημερινότητά μας! Like! Ελληνιστί αρέσκω! Ανεβάζουμε φωτογραφίες στο facebook και περιμένουμε σαν τα κοράκια να δούμε σε πόσους θα αρέσουν. Και όχι με καλλιτεχνικά κριτήρια αλλά με κίνητρο τον εγωισμό και το ναρκισσισμό μας. Τα μετράμε, συγκρινόμαστε με τους άλλους "φίλους". Αν κάποιος μας ξεπέρασε, δεν του μιλάμε. Κατατάσσεται στους εχθρούς. 
Είναι πράγματι τραγικό το γεγονός ότι ο κόσμος κοινοποιεί φωτογραφίες απο τη νυχτερινή του έξοδο, από τη  βόλτα στο πάρκο, από το μπάνιο του σπιτιού του,...και μπαίνει σε μία διαδικασία ανταγωνισμού με τους άλλους. Τι θέλει να δείξει δημοσίως; "Δέστε με, τι ωραία που περνάω εγώ"; Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με πόζες τύπου so sexy, so girly, so .....Αν το καλοσκεφτούμε, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.
Υπάρχουν βέβαια και οι ψευτοκουλτουριάρηδες, που αναρτούν ρητά και γνωμικά, λόγια μεγάλων ανδρών, άρθρα για τον πολιτισμό, συμβουλές προς τους άλλους. Αυτοί είναι χειρότεροι, διότι δεν είναι απλώς ναρκισσιστές αλλά θεωρούν ότι και οι ίδιοι είναι αυθεντίες. Διατείνονται ότι ασχολούνται με την κοινωνική δικτύωση με σκοπό να συνεισφέρουν στη μόρφωση των άλλων αλλά στην πραγματικότητα πολύ λαϊκά κάνουν τους έξυπνους.
Εξυπακούεται ότι αυτά δεν ισχύουν για όλους, καθώς υπάρχουν πολλοί που αξιοποιούν ορθά όλες τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά μήπως τελικά δε θα πρέπει να ασχολούμαστε τόσο πολύ με όλο αυτό το σύστημα.; Χάνουμε το δάσος, my friends...

Υ.Γ. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους τα διαβάσουν. Οι αναγνώστες μου εξαιρούνται!!!!!


Σόνια Σιούτη

2 σχόλια:

Βασίλης Παπαγιαννίδης είπε...

Κάνε μου ένα "αρέσκω" στο τραγούδι που ανέβασα!!!!!!

Σόνια (Αθανασία) Σιούτη , Φιλόλογος είπε...

Αν μου κάνεις ένα "αρέσκω" στις καλοκαιρινές μου φωτογραφίες!!!!!!!!