Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Στις μεγαλύτερες εξεγέρσεις οι διαδηλώσεις για τον Α. Γρηγορόπουλο

Πηγή: i-reportergr
Τις δέκα σημαντικότερες εξεγέρσεις από το 1830 μέχρι σήμερα δημοσίευσε η εφημερίδα “Guardian” με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστροφές από τους Βρετανούς φοιτητές την εβδομάδα που μας πέρασε. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται οι διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008 για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Την εν λόγω λίστα συνέταξε ο βετεράνος του διεθνούς ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, Ed Vulliamy. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον το 1965 από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον πόλεμο του Βιετνάμ, την «Άνοιξη της Πράγας» το 1968 καθώς και τον τραγικό θάνατο της Βρετανίδας σουφραζέτας Emily Wilding Davison στον ιππόδρομο του Epsom, την ώρα που προσπαθούσε να τοποθετήσει ένα poster στο άλογο του Βασιλιά Γεωργίου 5ου.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Σόνια (Αθανασία) Σιούτη , Φιλόλογος είπε...

Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που λες, φίλε μου, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι και αυτοί άνθρωποι που ήρθαν στη χώρα μας για μία καλύτερη ζωή. Ήρθαν υπό τις ίδιες συνθήκες που οι Έλληνες μετανάστευσαν στην Αμέρική και στην Ευρώπη βστις αρχές του 19ου αιώνα. Την ίδια ή και χειρότερη αντιμετώπιση είχαν και αυτοί. Όμως η ανάγκη για μία καλύτερη τύχη από αυτή που " άλλοι " όρισαν γι΄ αυτούς τους πείσμωσε,τους έκανε αγωνιστές και τους ανέδειξε σε νικητές, αφού η συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων μεταναστών πρόκοψε στο εξωτερικό, συντηρώντας με το συνάλλαγμα την οικονομία της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Η ίδια πιπίλα.Ακούστε και αυτό.Το προνόμιο του πολιτεύεσθαι μόνο στους Έλληνες στο γένος και την συνείδηση. Πλήρη δικαιώματα μόνο σε Έλληνες πολίτες – στους λοιπούς μόνον αστικά. Μόνον Έλληνες πολίτες σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα. Σεβασμός και προστασία εκ μέρους του Κράτους, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών.Άμεση εφαρμογή των νόμων για απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, που οδηγούν τους Έλληνες στην ανεργία, αυξάνουν την εγκληματικότητα και οδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία στη χρεοκοπία. Απέλαση όλων των εγκληματιών, που με δικά του χρήματα συντηρεί ο Ελληνικός Λαός στα ασφυκτικά γεμάτα σωφρονιστικά καταστήματα. Τα φτηνά εργατικά χέρια των ξένων και η παραοικονομία, εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. Έξω τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες. Ανάπτυξη των παραδοσιακών και δυναμικών τομέων της Ελληνικής Οικονομίας (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία και σχετικές βιομηχανίες, τουρισμός, πολιτισμός). Προστασία των ανέργων, ταχύρυθμη επανένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία. Επιδόματα και δουλειά με κοινωνική ευαισθησία. Η εργασία είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

Σόνια (Αθανασία) Σιούτη , Φιλόλογος είπε...

http://dikamaspaidia.blogspot.com/2009_11_29_archive.html Φίλε μου, καλό θα ήταν να απαντάς αφ'εαυτού σου και να μην απηχείς απόψεις άλλων και μάλιστα αυτούσιες! Δυστυχώς για σενα, έχω διαβάσει ξανά το ίδιο!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία μου κοπέλα δυστηχώς για σένα εγώ είμαι οι άλλοι......

Σόνια (Αθανασία) Σιούτη , Φιλόλογος είπε...

Οι άλλοι , πιστεύω , ξέρουν ορθογραφία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είμαστε κυρίως φιλολογικό blog και δεν αντιπαρερχόμαστε τέτοια λάθη. Δυστυχώς, φίλε μου! Όχι δυστηχώς ! Οι αλλοδαποί μαθητές μου, τους οποίους εσύ τόσο απερίφραστα κατακρίνεις, δε θα έκαναν ποτέ τέτοιο λάθος!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Β. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Β. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Β. είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε
1) Όταν γράφεις κάτι να το υπογράφεις ΕΠΩΝΥΜΑ και όχι κρυμμένος στην ανωνυμία
2) Ως μπλογκ ανθρωπιστικού χαρακτήρα τέτοιες αντιλήψεις δεν γίνονται αποδεκτές από πεποίθηση στην άποψη ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ΙΣΟΙ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Δεν είναι λογικό να αποδεχόμαστε τους ξένους όποτε μας συμφέρει και τους έχουμε ανάγκη, ενώ όταν δεν τους χρειαζόμαστε, κατευθείαν να αρχίζουμε τις κλασσικές και αυθαίρετα γενικευμένες "εθνικοπατριωτικές κορώνες" του στυλ "Έξω οι ξένοι". Μην είμαστε τόσο ωφελιμιστές και συμφεροντολόγοι... Μην είμαστε ακραίοι και ως μπλογκ δεν δεχόμαστε ακραίες αντιλήψεις. Ακραίες αντιλήψεις σε άλλο μπλογκ...
3) Το σχόλιο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση που σχολιάζει!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Σωκράτη,

Η όμορφη κοπέλα δεν νομίζω να χρειάζεται τη βοήθειά σου. Σε κάθε μπλογκ πάντα υπάρχει κάποιος που εισχωρεί και διακόπτει μια μικρή "κόντρα".Το ρόλο αυτό ανέλαβες εσύ.
1.Θα σου πρότεινα λοιπόν να κάτσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου γιατί αρχίζει το big brother.
2.Με την κίνησή σου αυτή θα επιτρέψεις να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα από την συζήτησή μου με την έξυπνη αυτή κοπέλα.
Υ.Γ Η ανωνυμία είναι η ελάχιστη προστάσια απέναντι στις φιλελεύθερες ιδέες βολεμένων ανθρώπων.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Β. είπε...

Το ότι υπογράφεις ανώνυμα, και άρα εκ του ασφαλούς, δηλώνει δειλία και αποδεικνύει ότι είσαι φερέφωνο άλλων... Όπως και να έχει τέτοιες απόψεις σαν την δική σου-αν και τις σέβομαι-εν τούτοις δεν τις αποδέχομαι στο μεγαλύτερο μέρος τους. Αρμόζουν μόνο σε μπλογκ ξενοφοβικού και προπαγανδιστικού περιεχομένου. Εδώ δεν έχει καμία θέση...
Καλό είναι να έχεις ψάξει πιο καλά τέτοια θέματα και να τα μελετάς πιο αναλυτικά διότι αναφέρεις μόνο την μισή αλήθεια και αυτή αυθαίρετα γενικευμένη. Η προπαγάνδα δεν έχει θέση σε τέτοιο ιστολόγιο

Σόνια (Αθανασία) Σιούτη , Φιλόλογος είπε...

Ας λήξει εδώ αυτή η συζήτηση. Άλλωστε όλες οι απόψεις είναι δεκτές στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.